Kebab w europie

Rosnące zainteresowanie przed prawie 20 laty w Niemczech Kebabem spowodowało rozprzestrzenienie się tej potrawy w Europie i na całym świecie. Wynaleziony przez mistrza Iskendera w 1903 roku stał się kulinarnym mostem łączącym Europę i Azję. Można powiedzieć, że przyczynił się do integracji i zbliżenia społeczeństw.

Kebab jest ekonomicznym, szybko konsumowanym produktem spożywczym, adresowanym do konsumentów w każdym wieku i może odpowiadać każdemu smakowi.

Kebab zaakceptowany w krótkim czasie przez Europejczyków pozyskał sobie wielu zwolenników stając się jednocześnie  poszukiwanym i niezastąpionym produktem żywnościowym zyskując nową jakość.

Oferujemy kebab:

  • Kebab mielony (cielęcina – indyk)
  • Kebab mielony (cielęcina – wołowina – indyk – baranina)
  • Kebab kurczak udo
  • Kebab kurczak udo – filet
  • Kebab kurczak udo – filet + papryka warzywo
  • Kebab Gyros (łopatka wieprzowa w płatach)
  • Kebab cięty
  • oraz inne