Produkcja odbywa się w zakładach, które gwarantują wysoką jakość wszelkich rodzajów kebabu. Produkcją zajmuję się wyszkolony personel, a mięso oraz dodatki takie jak przyprawy pochodzą tylko ze sprawdzonych źródeł.
Nasza firma przygotowuję zamówienie zgodnie z potrzebami klientów. Towar dostarczamy do klientów specjalnymi samochodami posiadającymi izotermę, dzięki której produkty nie tracą na wartości.
Smak i aromat produktu opiera się na ścisłej recepturze mieszanki przypraw z dalekiego wschodu, oraz na opinii klientów, co czyni go wyjątkowym. Większość z naszych klientów posiada bary bądź restauracje z kebabem, gdzie produkty są oferowane ostatecznemu konsumentowi. Kebab można serwować na talerzu bądź w bułce. Przygotowywany ze specjalnymi przyprawami podawany jest z rożnymi sałatkami i może odpowiadać smakowi każdej osoby. Celem VICTUS KEBAB jest odniesienie sukcesu handlowego w Polsce. Jako młody i dynamiczny zespół chcemy stworzyć nowe możliwości i nie będziemy szczędzić wysiłków, aby znaleźć się na szczycie w tym sektorze. Przy zakupach surowca będącego podstawą jakościowej produkcji każdy dostawca przechodzi przez bardzo ścisłą kontrolę. Nasi dostawcy muszą spełniać normy Unii Europejskiej i Urzędu Weterynaryjnego. W momencie zakupu pobiera się próbki z surowca, które podlegają badaniu w niezależnym laboratorium.
Wyniki przesłane z laboratorium są analizowane przez specjalistę ds. higieny i żywienia. Dane te wprowadza się do systemu komputerowego, a po przeprowadzeniu analizy sporządza się raporty, które są regularnie kontrolowane przez osobę odpowiedzialną za HACCP oraz właściwy Urząd Weterynaryjny.
W naszym zakładzie zostały całkowicie zapewnione higieniczne standardy pracy będące podstawowym warunkiem uzyskania wyrobu o wysokiej jakości. W tym celu często wizytujemy naszych dostawców i wizytujemy nasze warunki zakupu. Naszych dostawców wybieramy spośród firm, prowadzących produkcję zgodnie z normami Unii Europejskiej. Oprócz kontroli przeprowadzonej przez Urząd Weterynaryjny również specjaliści odpowiedzialni za technologię i higienę ściśle nadzorują proces produkcji. Jednym z ogniw produkcji jest utrzymanie odpowiedniej temperatury zimna. Należy koniecznie zapewnić temperaturę + 4°C dla mięsa wchodzącego do produkcji, na następnym etapie produkcji kebaby poddawane są szokowi termicznemu w temperaturze – 38°C. W czasie szoku termicznego w ciągu 1 godziny kebab zamraża się na grubość 1,5 cm. Po przejściu szoku termicznego są składowane w chłodni w temperaturze poniżej – 22°C.
Sprawami związanymi z kontrolą temperatury, zajmuje się specjalistyczna firma zewnętrzna, która w razie potrzeby dokonuje potrzebnych ingerencji. Zamówienia złożone przez klienta po określeniu, wagi, rozmiarów, proporcji mięsa są przekazywane do produkcji.